Poziv na sastanak kluba

Dragi svi, ovu srijedu , 28. 03. 2018. u 19:00 vraćamo u klub rekvizite sa štandova. To je odlična prilika za upoznavanje novih članova pa pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže.

Potražite nas na adresi Kneza Mislava 11. Iznad ulaza je natpis "OSNOVA". Priložene slike pomoći će vam da nas pronađete. Potražite nas i na fejsu :)

Vidimo se!

24. ožujka 2018.

Dani esperantskog informiranja

Jedan od planova SEK-a u 2018. godini je i organizacija druženja na kojima bi se govorio esperanto i diskutiralo o jeziku. Uoči toga, naši su članovi organizirali informativne štandove na Fakultetu elektrotehnike i računarstva i na Filozofskom Fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

12. 03. se štandiralo na FER-u, a 14.03. u auli FF-a. Te su dane od 9 do 17 sati naši članovi neumorno informirali znatiželjnike o esperantu. Na štandovima su posjetitelji mogli isprobati online tečajeve esperanta, prolistati udžbenik po zagrebačkoj metodi i druge knjige te se okušati u igri memori. Oni kojima se svidio esperanto mogli su se zapisati na našu mailing listu kako bi bili obavješteni o budućim aktivnostima kluba.

17. ožujka 2018.

Svjetski dan esperanta 2017. i 60 godina SEK-a

Naš Studentski Esperantski klub 2017. slavi 60. rođendan. Proslava je održana u sklopu proslave Svjetskog dana esperanta u Europskom domu u Zagrebu, 16. 12. 2017.

Događaj su svojim prisustvom uveličali sadašnji i bivši članovi te je dvorana Strasbourgh Europskog doma bila popunjena.

Naš program slijedio je nakon programa KEL-a, a sudjelovali su naši članovi Mihaela Cik, Lucija Biličić, Andrea Horvat, Đivo Pulitika, Filip Mikuličić i Robert Milijaš.

Program se sastojao od:

  • Prijevoda pjesme 365 Saše Tina i Kedže
  • Pozdravnog govora predsjednice Mihaele Cik
  • Govora bivše predsjednice Ankice Jagnjić
  • Predstavljanja ovih stranica
  • Kviza o povijesti KEL-a i SEK-a

U kvizu je sudjelovalo 11 ljudi. Nagrade su osvojili predsjednik KEL-a Anto Mlinar i Davor Klobučar, a osim njih i nekadašnji predsjednik SEK-a Faruk Islamović, koji je odnio prvu nagradu.

19. prosinca 2017.

Susret esperantskih pisaca

Kao i svake godine, naši su članovi sudjelovali u događaju na imanju Njeguš. Sudjelovali su Đivo Pulitika (predsjednik KEJA-e), Filip Mikuličić, Mihaela Cik, Robert Milijaš i naš budući član Filip Šeatović. Bavili smo se konobarenjem, pranjem suđa i sličnim pomaganjem u organizaciji.

Što se programa tiče, tokom jutra je naša gošća iz Toruna, Teresa Nemere, držala jezične vježbe. Književni program počeo je pošto smo ručali u vrtu kurije.

Otvorio ga je Neven Mrzlečki pjesmom uz gitaru u podrumu. Esperantsko društvo Rijeka pozvalo je sve prisutne na svoju 110. godišnjicu osnutka nakon čega je počeo književni program. U njemu su sudjelovali naši članovi: Đivo je čitao dio iz knjige Mi Stelojn Jungis al Revado Mikaela Bronštejna) koju je predstavio Zdravko Seleš i Robert koji je čitao pjesme Miaj Ĉindevenaj genepoj i Saluto Surstrate Baldura Ragnerssona, i pjesmu Eĉ Aĵoj Amas Pacon Zore Heide. Teresa Nemere pozvala je prisutne da sudjeluju u književnom natječaju s temom: Ĉe la rivero Vistulo (Na rijeci Vistuli).

Fotis Dalibor Šeatović

16. rujna 2017.